Τι κάνουν διαφορετικά στο Ελληνικό Κέντρο Vojta για την εργοθεραπεία του παιδιού σας

Η εργοθεραπεία είναι μια ειδικότητα που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και πιο συγκεκριμένα στην πρόληψη και αποκατάσταση. Σκοπό έχει να αυξήσει την αυτόνομη λειτουργία του ασθενή, να προωθήσει την ανάπτυξη και να προλάβει την αναπηρία. Για να είναι αποτελεσματική, εμπλέκει τη «θεραπευτική» χρήση της εργασίας, της αυτοεξυπηρέτησης και των δραστηριοτήτων παιχνιδιού, ενώ προσαρμόζει τις δραστηριότητας ή/και το περιβάλλον ώστε να πετύχει ο ασθενής το μέγιστο της ανεξαρτητοποίησης και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του.

Εργοθεραπεία χρειάζονται συνήθως άτομα που υποφέρουν από τραυματισμό, ασθένεια, γνωστική ανεπάρκεια, ψυχοκοινωνική δυσλειτουργία, νοητική υστέρηση, αναπτυξιακή ή μαθησιακή δυσκολία, σωματική αναπηρία ή άλλη διαταραχή ή κατάσταση. Περιλαμβάνει εκτίμηση μέσω εξειδικευμένης παρατήρησης ή αξιολόγησης μέσω διαχείρισης και ερμηνείας σταθμισμένων ή μη σταθμισμένων τεστ και μετρήσεων.

Το πρόγραμμα κι η μέθοδος του Ελληνικού Κέντρου Vojta στοχεύει κι υπόσχεται την κινητική αποκατάσταση και την απόκτηση της χαμένης λειτουργικότητας σε δεξιότητες απαραίτητες για την καθημερινότητα:

  • Βελτιώνει την λεπτή κινητικότητα και τον λεπτό συντονισμό

  • Βελτιώνει την αδρή κινητικότητα και τον αδρό συντονισμό των άνω άκρων

  • Βελτιώνει την αμφίπλευρη οργάνωση

  • Αναχαιτίζει την σπαστικότητα και ομαλοποιεί τον μυϊκό τόνο ή αυξάνει τον μυϊκό τόνο και επιδιώκει την εκούσια κινητικότητα ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή

  • Εκπαιδεύει την ασφαλή εκτέλεση των δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (όπως η σίτιση, η ένδυση, το μπάνιο και η προσωπική υγιεινή)

  • Εκπαιδεύει την όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη μεταφορά του ατόμου (π.χ. από ύπτια σε καθιστή θέση, από αμαξίδιο σε κρεβάτι κ.α. )

  • Βελτιώνει την γραφή του

  • Ενισχύει τις γλωσσικές δεξιότητες.

Τι μας κάνει να ξεχωρίζουμε: Το Ελληνικο Κέντρο Vojta χρησιμοποιεί εξειδικευμένα και σπάνια όργανα και κατασκευές, γι’ αυτό και μπορεί να εγγυηθεί σίγουρα αποτελέσματα στην επίτευξη δεξιοτήτων ανάλογα με την ηλικία και την πάθηση, την βελτίωση της λειτουργικότητας στην καθημερινότητα και την αισθητηριακή ολοκλήρωση.
Κλείστε μία συνάντηση με το επιστημονικό μας προσωπικό και βάλτε μία νέα σειρά στην καθημερινότητά σας!

Please follow and like us:
fb-share-icon