Γιατί η Vojta είναι η μέθοδος που θα βοηθήσει στην ειδική αγωγή του παιδιού σας

Όλη η αλήθεια πίσω από την θεραπευτική προσέγγιση που αναλαμβάνει την διάγνωση και την θεραπεία μίας σειράς παθήσεων που ταλαιπωρούν τα σύγχρονα παιδιά.

Η διάγνωση και η αξιολόγηση γίνεται από εξειδικευμένη θεραπευτική ομάδα, με στόχο να εντοπιστεί η διαταραχή και το λειτουργικό επίπεδο του κάθε παιδιού. Οι ειδικοί θεραπευτές αξιολογούν λεπτομερώς τις δεξιότητες του παιδιού σας κι η θεραπευτική προσέγγιση συναποφασίζεται στη θεραπευτική ομάδα και οργανώνεται ένα ολοκληρωμένο πλάνο παρέμβασης.

Στον τομέα της ειδικής αγωγής τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας βοηθούνται να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να ενταχθούν κανονικά στην σχολική τάξη τους και να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικά στην καθημερινότητα τους.

Το ειδικό παιδαγωγικό σύστημα του Ελληνικού Κέντρου Vojta δουλεύει κατά περίπτωση για:

  • την ψυχοκινητικότητα
  • το προγραφικό στάδιο - τη γραφή
  • το προαναγνωστικό στάδιο - την ανάγνωση
  • το προμαθηματικό - μαθηματικό στάδιο
  • την αντιμετώπιση ειδικών δυσκολιών όπως: δυσλεξία, ειδική διαταραχή της ανάγνωσης, ειδική διαταραχή του συλλαβισμού (δυσορθογραφία), ειδική διαταραχή των αριθμητικών ικανοτήτων (δυσαριθμησία) κ.τ.λ.
  • την βελτίωση ελλειμματικής προσοχής
  • την αντιμετώπιση Αυτισμού κι Asperger

Το ειδικό παιδαγωγικό μας τμήμα έχει στόχο την έγκαιρη διάγνωση της πάθησης, με την χρήση των ειδικών τεστ, ενώ παράλληλα με την θεραπεία, παρέχει συστηματική καθοδήγηση των γονέων σε ότι αφορά την κατανόηση της κατάστασης και την στάση τους καθώς και τους χειρισμούς που πρέπει να έχουν απέναντι στο παιδί. Επίσης, συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού στο σχολείο για την σφαιρικά ορθή αντιμετώπιση του παιδιού.

Σημαντικό είναι να θυμάστε πως η εκδήλωση ορισμένων παθήσεων διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και χρειάζονται εξατομικευμένα προγράμματα αντιμετώπισης που θα στοχεύουν στην αποκατάσταση όλων των ικανοτήτων που δεν είναι αναπτυγμένες ικανοποιητικά. Δεν αφήνουμε επομένως να εδραιωθεί μία πάθηση και επιλέγουμε την έγκαιρη διάγνωση, ώστε να μπορεί το παιδί να επωφεληθεί σε ικανοποιητικό βαθμό από το θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η επιστημονική μας ομάδα αποτελείται από λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό, ψυχολόγο και παιδοψυχίατρο κι εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα, με ασφάλεια για το παιδί και το συγγενικό περιβάλλον του.

Το Ελληνικό Κέντρο Vojta είναι εδώ για να λύσει τις απορίες σας και να σας δείξει έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης συγκεκριμένων παθήσεων.

Please follow and like us:
fb-share-icon