Η σωστή στάση σου βελτιώνει την ζωή

Εξαφανίζει πόνους στον αυχένα και στην μέση, εξασφαλίζει ισορροπία στο σώμα και κερδίζει τις ενοχλήσεις στις αρθρώσεις. Η καλή θέση του σώματος δρα και στα εσωτερικά όργανα : επιτέλους χωνεύεις καλά το φαγητό σου, αιματώνονται περισσότερο όλοι οι μύες σου και τονώνεται η φλεβική και λεμφική κυκλοφορία.

Η ισορροπία και η καλή κατάσταση εξαρτώνται από την σωστή θέση του σώματος κάθε στιγμή, σε κάθε δραστηριότητα.

Η ιδανική θέση είναι μια θεωρία. Στα βιβλία υπάρχει και περιγράφεται, αλλά η καθημερινότητα μας απομακρύνει συνέχεια απ’ αυτήν. Οι στατικές θέσεις είναι δύσκολο να διατηρηθούν γιατί κάθε λεπτό οι δυνάμεις του σώματος ανταγωνίζονται την δύναμη της βαρύτητας. Ο άνθρωπος του Leonardo da Vinci που κουμπώνει τέλεια στο τετράγωνο και στον κύκλο, που έχει ιδανικές αναλογίες κορμού – άκρων, που έχει απόλυτη στοίχιση στις αρθρώσεις και συμμετρία μεταξύ δεξιού και αριστερού ημισώματος δεν υπάρχει.

Όμως υπάρχει η σωστή, διαφορετική για κάθε άνθρωπο, θέση που διατηρώντας την όσο πιο πολύ γίνεται σε κάθε εκδήλωση της καθημερινής μας ζωής, μειώνονται οι τριβές μεταξύ των οστών, και η σπατάλη της ενέργειας που καταναλώνουμε καθημερινά σε κάθε μας θέση ή κίνηση.

Η ιδανική θέση και κίνηση για κάθε άνθρωπο, είναι καταγεγραμμένη στον εγκέφαλο του και η ενεργοποίηση αυτών των πληροφοριών, οδηγεί αυτόματα στην λήψη σωστότερων θέσεων και στάσεων, αλλά και κίνησης χωρίς να το σκεφτόμαστε ή να προσπαθούμε για αυτό.

Η θεραπευτική μέθοδος που πρότεινε στις αρχές της δεκαετίας του  ’50, ο Τσέχος νευρολόγος καθ. Vaclav Vojta, με αντανακλαστικό τρόπο ενεργοποιεί ολόκληρο το σώμα να λειτουργήσει με μυϊκή αρμονία και συνεργασία, κοντύτερα κάθε φορά στον άνθρωπο του Leonardo da Vinci. Η επανάληψη των ασκήσεων επαναφέρει στον άνθρωπο τις εικόνες σωστής θέσης και στάσης και προοδευτικά χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες ασυναίσθητα και αυθόρμητα σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής του ζωής.

Για επιπλέον πληροφορίες αλλά κι εξατομικευμένες ασκήσεις, το Ελληνικό Κέντρο Vojta είναι στη διάθεσή σας. Οι φυσικοθεραπευτές μας είναι απόλυτα εξειδικευμένοι στην αποκατάσταση πόνων και τραυματισμών, ενώ μπορούν να εξασφαλίσουν με ασφάλεια την επίτευξη των στόχων που τίθενται σε κάθε ασθενή, σεβόμενοι την ιδική του καθημερινότητα.

Please follow and like us:
fb-share-icon